Dat is een vermogen joh!

Laten ik meteen maar een ding uit de wereld helpen. Vermogen wil niet zeggen dat je tonnen op de bank hebt staan. Of dat een oom uit Canada je onverwacht een miljoen plus zijn landhuis nalaat. Of dat je de loterij hebt gewonnen. Vermogen heb je al snel. Het kan de overwaarde van je huis zijn bijvoorbeeld.

Wat is een vermogensbeheerder? Of anders gezegd: wat doe ik nou eigenlijk precies?

Een vermogensbeheerder heeft verstand van financiële planning en creëert rust. Dat doet een vermogensbeheerder aan de hand van vooraf afgesproken doelstellingen. Dat doe ik dus. Daar heb ik hard voor gestudeerd en ik kan mijn jarenlange ervaring inzetten. Plus dat ik mijn klanten doorgaans goed ken en persoonlijk betrokken ben. Ik zorg er voor dat er continuïteit in je vermogen ontstaat. Centrale vraag is dan: hoe sta ik er voor in pakweg 5 of 10 jaar? Trouwens ook belangrijk voor ondernemers die zelf sparen voor hun pensioen.

De bedragen doen er niet zo veel toe. Het gaat om het maatwerk. Want het is in deze branche belangrijk dat je een vermogensbeheerder in de hand neemt die bij je past, die snapt welke risico’s je wel of niet kunt nemen. Het moet klikken. En ook niet onbelangrijk; is de vermogensbeheerder onafhankelijk of verplicht om alleen bepaalde fondsen aan te bieden?

Ik maak eerst een risicoprofiel. Wat wil je en wanneer wil je dat doel bereikt hebben? Hoe zenuwachtig word je van wisselingen in de financiële markt? Dat profiel kan trouwens altijd weer aangepast worden als de situaties veranderen. Zowel op persoonlijk als op economisch vlak.

Een beheerder kan de markt niet veranderen, maar je wel helpen het hoofd koel te houden. Hij zal de beleggingsafspraken met u doornemen om u te behoeden voor het nemen van beslissingen op basis van gevoel. En, dat klinkt misschien raar uit mijn mond, hou zelf ook een vinger aan de pols. Je zult trouwens merken dat je daar gaandeweg aardigheid in zult krijgen. Als je dat al niet hebt.

Kom anders eens langs om te praten of misschien meteen al advies te vragen. Het zal je ongetwijfeld wat wijzer maken en we hebben een prima koffieapparaat.

Hartelijke groet,

Ron Dubbeld